top of page
  • Obrázek autoraMichaela

COCA - COLA ANEB JEJÍ LAHVE Z RECYKLOVANÉHO MOŘSKÉHO ODPADU



Cílem úspěšné firmy Coca - Coly je omezit používání plastů, protože enviromentální skupina Greenpeace uvedla, že společnost je již druhým rokem největším producentem plastového odpadu na světě. Její obraty se neustále zvyšují, čímž dochází ke stále vyššímu znečišťování životního prostředí. Nejvíce plastovým odpadem trpí Středozemní moře.


Coca - Cola celosvětově vyprodukuje 128 miliard PET lahví ročně, z toho 205 milionů je ve Švédsku. Proto se Švédsko stane první zemí, ve které Coca - Cola začne prodávat své produkty výhradně z již použitých a zrecyklovaných PET lahví. Ihned na začátku by se mělo jednat až o 40 různých nápojů, včetně značek jako Sprite, Fanta, Bonaqua nebo energetického drinku Powerade. Předpokládá se, že ročně se ušetří kolem 3,5 tisíce tun plastů. Nesmíme však zapomenout, že 100% recyklaci nebudou podléhat víčka a etikety.



Coca - Cola využívá pokročilou technologii k recyklaci a z vylovených plastů dokáže vytvořit úplně nový plast. Na takto vytvořené lahve se nalepí modrá etiketa se symbolem moře. V roce 2019 se společnost Coca - Cola zavázala používat alespoň 50 % recyklovaného materiálu do roku 2030. Tisková zpráva uvádí, že nyní je asi 300 vzorků lahví s použitím 25% recyklovaného mořského plastu. Její partnerství s nevládními organizacemi z celého světa pomáhá zlepšit sběr.





A můj názor? Naprosto souhlasím a doufám, že Coca - Cola inspiruje i další společnosti.

A jaký je váš názor?




Zdroj obrázku: https://www.neprekonatelny.blog




14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page